Endnu et pictraid

Talorc son of Aniel har siden sit sidste succesfulde raid fået mere mod på at raide de britiske landsbyer. Hans scouts har fundet nogle små gårde som har beboere der virker velhavende.

Tidligt om morgen sender han sine skirmishere ind for se hvad der er af vagter.

Efter som de ikke kunne se nogle vagter eller andre som kunne advare beboerne, så signalede skirmisherne til resten af styrken. Talorc og hans tro Champion Garnaith Ini of the Picts ledte 2 grupper op imod indgangen af husene.

Talorc sendte kavalriet op mod hans højre flanke for at imødekommende fjender som kunne angribe dem derfra.

Bueskytterne blev sendt op igennem den lille skov som lå den anden side af husene.

Talorc sendte  Uradech  med 2 grupper for at beskytte skirmisherne, som var blevet kommanderet til at finde kostbarheder.

Briterne er heldigvis ikke langt væk. Den første samlet styrke anført af den ene af briternes noble når hurtigt ind og ser de hærgende pictere.

Briterne angriber picterne som anføres af Talorc. Talorc har i denne stund bedt en af hans grupper om at, loote huset som han står ved.  Selvom det ser sort ud med de angribende briter, så har Talorc sine Attecottier ved sin side som slår briterne tilbage.

Briternes anden noble fører briternes kavaleri og rider imod picternes eget kavalveri. Picterne angriber ved at kaste javelins efter dem og rider længere væk for at, trække de britiske ryttere væk, hvilket  lykkes picterne.

Endelige ankommer den britiske warlord med hans store styrke bestående af den lokale milits. Hans plan er at afskære picterne fra at stikke af med deres loot.

Men Uradech ser britterne som prøver at afskære dem flugtvejen, og sender sin styrke ned for at slå dem tilbage. Dette lykkedes for ham og briternes første styrke mister folk og stikker af tilsidst.

Dernæst angriber Uradech en anden styrke af britere som løber væk, Uradech og hans styrke rammer dem i ryggen og slagter dem alle.

Den britiske warlord forsøger nu at angribe Uradech’s styrke i ryggen. Dette lykkes, men vorherre er ikke på briternes side og de lider endnu et nederlag.

Briternes tab har været så store at deres warlord beslutter sig for at lade gårde være gårde og flygter.

Talorc kan endnu gang tage æren for et successfuldt raid. Han modtager af sine folk en titel og en af hans styrker er så erfaren så de kan kalde sig elite raiders.

Briternes tab var så store at der ville gå måneder før de ville være ved fuld styrke igen. Dette udnytter Talorc og raider nogle britiske landsbyer imellemtiden.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply