Dux Britanniarum

Kamp rapport fra et spil med reglerne Dux Britanniarum fra too fat lardies

Det er tidligt om morgen og Talorc son of Aniel har formået at sende sin Raider styrke meget tæt på den Romerske-Britiske kirke.

Hans scouts har i senere tid observeret beboerne i den nærliggende lands-
by, og set at der kommer mange kristne med guld og andre skatte i håb om at få frelse.

For at bevise at gud ikke er stærkere end naturens gudinde, vil han vise at man kan hente alle de skatte man vil uden at blive straffet af de kristnes gud.

Som de første sender han sine skirmishere ind for at hente de første skatte som findes i kirken. Kirkens munke flygter da de ser de vilde mænd komme løbende, og ingen længe er de første kostbarheder i picternes hænder.

Munke har hentet den lokale Romersk-britiske Lord og han medbringer en mindre styrke. Talorc ser de fjentlige tropper og sender Uradech hans bedste adelsmand op for at stoppe fjenderne. Samtidig bevæger Picternes
bueskytter sig op langs skovkanten og går over en flod. Fra flodkanten afventer de fjendernes fremrykning.

Uradech støder ind i en større formation af lette tropper (levys) med hans raiders. Kampen er hård, og takket være briternes skjoldformation holder briterne godt stand. Men tilsidst må briterne lade deres lette tropper
flygte, dog bliver de reddet af 2 grupper krigere som tager kampen op og smider raiderne tilbage.

Talroc når ind med en gruppe raiders og plynder kirken for anden gang.

Derefter giver han instrukster til en gruppe raiders om at tage lootet tilbage til pictland. Selv drager han mod de resterende styrker af brittere for at holde den væk fra raiderne med lootet.

Både skirmisherne og raiders når væk med lootet som sikkert vil give meget ære og velstand til Talorc.

Briterne forsøger at stoppe looterne med sit elite tropper til hest, men disse bliver gentagende gange mødt af Picternes lette heste som holder dem i skak.

Alt ialt en rigtigt godt raid til picterne og en meget vred gud til briterne.